Netanyahu vill krossa Hamas men kan han stoppa Global Jihad 13 oktober?

Hamas har visat sitt rätta ansikte och nu kommer Global Jihad. Det handlar inte om befrielse utan om att döda så många israeler som möjligt. Det visar den våg av våld och hat som Hamas låg bakom den 7:e oktober, ett datum som kommer att skrivas in i historieböckerna.

Israels president Netanyahu lovar nu att ”krossa” Hamas och han säger att ”varje medlem i Hamas är en död man”. Belägringen av Gaza kan vara början på en markattack med målet att söka upp varje Hamas-terrorist, tror experter.

Gazas enda kraftverk har slut på bränsle. regionen är mörklagd. Israel har stängt av vattenledningar. Tyvärr har
mer än 1000 vanliga palestinier dödats i Gaza, naturligtvis är många oskyldiga, likaså träffas civila byggnader. Israels dödstal är högre och siffran landar i dag på 1200, men talet stiger allt eftersom nya dödsoffer konstateras.

Hamas kallar den 7:e oktober för ”Al-Aqsa Flood”, en operation där de alltså mördade minst 1200 israeler, skadade 3000 och kidnappade över 100.

USA fördubblar sitt stöd för Israel och de har redan landat för att hitta amerikanska medborgare. USA kallar helgens angrepp som en handling i ”ren ondska”. Inte nog med det, israeliska styrkor har attackerats av Hizbollah-krigare i Libanon och Israel har beskjutits från Syrien.

Hamas uppmanar till Global Jihad fredagen den 13:e

Kriget mot Hamas är inte slut på långa vägar. Hamas har i dagarna uppmanat muslimer över hela världen att iscensätta ett ”heligt” krig – Global Jihad – fredagen den 13 oktober, ett datum som associeras med skräckfilmer och Halloween.

”Vi förklarar nästa fredag, ”Al-Aqsa-flodens dag”, som en dag av ”allmän mobilisering i vår arabiska och islamiska värld och bland världens fria folk”, skriver Hamas i ett offentligt uttalande. Då ska Hamas omintetgöra alla som står bakom ”Gaza-ockupationen” och det är ”en dag för uppoffring, hjältemod och hängivenhet”.

Israels folk måste skydda sig inför denna anstormning.

Mikael Höglind, Foto: Israeli Ministry