Tyskland bjuder in israeliska företag att delta i ekonomisk boom

 

Den tyska myndigheten NRWDA ska besöka Israel i jakten på israeliska företag som vill komma till Tysklands rikaste stat North Rhine-Westphalia för att delta i den ekonomiska boom som staten upplever. North Rhine-Westphalia (NRW) har tom en högre GDP än länder som Schweiz, Saudiarabien och Argentina, skriver The Jerusalem Post.

Text: Mikael Höglind

18,000 företag är redan verksamhet i NRW och antalet företag beräknas öka ytterligare. Nu bjuds israeliska startups och etablerade företag till regionen genom möten i samband med Axis Tel Aviv Conference som ska genomföras under mars 2017.

Under konferensen möts investerarbolag, företag och fonder. Målet är att de israeliska företagen ska addera marknaderna i Düsseldorf, Dortmund, Essen och Köln.

”The opportunity to meet with the economic leadership of one of the world’s leading business regions is sometimes all that is needed, especially when they want and are ready to break through”, säger Axis Innovations VD Ed Frank.

Andra regioner som är intressanta för israeliska företag är marknaderna i Kina, Sydkorea och Ryssland, men där konkurrensen större. Norra Rhine-Westphalia har däremot mer utrymme för fler och nya aktörer på marknaden.

Det som är en stor fördel för entreprenörer gällande NRW är att en av hemligheterna med framgången i NRW och generellt gällande Tysklands tillväxt är att den baseras på satsningen på små och medelstora företag. Hela 99,7% av företagen i Tyskland är små eller medelstora företag, skriver Jerusalem Post

Läs mer i artikeln: Germany Seeks Israeli Technology

Text: Mikael Höglind