Israelisk teknik i Gripenplanen till Brasilien

Det är nu känt att den brasilianska regeringen valt SAAB:s JAS 39E Gripen. Den panoramiska instrumentpanelen med skärmar, processorer, datorer, mjukvaror, integrationstjänster och logistiksupport i cockpit ska köpas in från AEL Sistemas en underleverantör till Elbit Systems. 

HaifaElbit Systems är baserat i Haifa Israel sedan 1967 och har över 11 000 anställda i världen.

”By taking part in the development process of Gripen NG, AEL Sistemas S.A. will be able to introduce its latest displays, computer and software technologies into a next generation fighter. It will further enhance the successful contribution of AEL Sistemas for the Brazilian Military Forces,” says Shlomo Erez, Director General AEL Sistemas S/A. ”

De större leverantörerna till Gripen inkluderar General Electric (F414 engine), Selex-ES (Raven ES-05 radar, Skyward-G, infrarött sök- och spårsystem samt identifiering av vän-fiende).

Mikael Höglind

Läs mer

FX-2: AEL Sistemas S.A. selected to deliver Avionics package to Gripen NG

AEL Sistemas

Elbit Systems